Натхнення

10 ідей для затишної кухні

3 Хв

Не так давно вчені опублікували цікаву статистику: щодня ми витрачаємо майже півтори години на їжу. І ще стільки ж – на приготування їжі. Тобто, немалу частину дня ми проводимо на кухні. А останніми роками кухня для багатьох з нас стала ще й імпровізованим офісом. Тому точно варто приділити трохи уваги місцю, де ми проводимо стільки часу. Як зробити свою кухню затишною і приємною? Зробити ремонт? Зовсім ні, треба додати трохи деталей, щоб зробити кухню приємним і зручним місцем. 

Ідея 1. Ідеальні крісла

Важко уявити собі затишну кухню без зручних сидінь. Врешті, вечеряти значно приємніше в м’якому фотелі, аніж на твердій табуретці. Обери зручні крісла зі спинкою, на яку буде зручно спиратися. Можна використати чохли чи покривала для кухонних крісел. Особливо це актуально для сімей з малюками: знімні чохли чи декоративні подушки легко перуться в пральній машині. Можна застелити крісла штучним хутром. Штучне хутро додає атмосферності та затишку і пасує до кухні в будь-якому стилі. 

Ідея 2. Нейтральний декор стін

На більшості кухонь ніколи нема ідеального порядку. Часто буває візуальне перенасичення від кількості предметів на робочих поверхнях. Тому варто згладити це відчуття візуального хаосу нейтральним декором для стін. Це може бути як панно в пастельних відтінках, так і неяскрава картина з улюбленими пейзажами. А ще можна декорувати стіни природними матеріали: декор з дерева, моху, мішковини зараз в тренді. 

Ідея 3. Залишити на робочих поверхнях тільки потрібне

В усіх бувають періоди, коли хочеться мати стерильну кухню, де всі предмети будуть сховані в шафках і шухлядах. Перші декілька днів ти зможеш підтримувати такий порядок, але через деякий час точно на столі залишиться цукерниця чи ніж, а постійне діставання улюбленої лопатки з шухляди почне злити. Тому порада: залиш на кухонних поверхнях найпотрібніші речі. Хай це буде дійсно те, що ти використовуєш декілька разів на день. Якщо це ножі, лопатки чи великі ложки, візьму гарну вазу і поскладай все туди. А якщо це спеції, то скористайся органайзерами для спецій – такими, якими буде зручно користуватися. 

Ідея 4. Живі рослини

Додай природи на свою кухню – це прикрасить твій простір. Обирай рослини залежно від того, скільки природного світла є протягом дня на кухні. Навіть для найтемніших кухонь можна підібрати невибагливі в’юнкі рослини. Зависле кашпо з вазоном додасть затишку і не займатиме багато місця в найменшій кухні. А ще можна додати корисної зелені. Де, як не на кухні, жити їстівним рослинам – розмарину, м’яті, мелісі, чебрецю? І корисно, і гарно, і смачно!

Ідея 5. Свічки

Свічки завжди приносять відчуття тепла, спокою і затишку. Додай декілька свічок на робочій поверхні й запалюй їх, коли готуватимеш. Одразу з’явиться радісна атмосфера. Але не забудь загасити свічки, коли виходитимеш з кухні. І не став свічки біля штор. 

Ідея 6. Тепле світло

Наш організм по-різному реагує на спектри світла. Блакитне або біле світло допомагає прокидатися і бадьорить, а тепле жовте – заспокоює. Це винахід еволюції, щоб ми починали готуватися до сну, коли заходить сонце і посилає останні теплі промінці на землю. Тому заміни холодне біле світло жовтим або додай світильник з теплим світлом в обідній зоні: так ти зможеш під час їжі розслабитися і відпочити. 

Ідея 7. Гарні кухонні рушники

Кухонні рушнички – ще одна деталь, на яку ми рідко звертаємо увагу. Здай на перероблювання затерті та поношені кухонні рушники. І заміни їх однотонними рушничками з натуральних матеріалів. Надто яскраві кухонні рушники з великими малюнками відволікають і візуально перевтомлюють. 

Ідея 8. Аксесуари для підлоги

Здається, що кухня – це точне не місце для килима, адже на килим запросто може потрапити їжа. Але зараз є великий вибір килимів з різних матеріалів і з різними текстурами. За цими килимами легко доглядати. Килим створить приємні тактильні відчуття і створить атмосферу затишку.

Ідея 9. Вільне підвіконня

Якщо на кухні мало місця, ми можемо використовувати підвіконня як додатковий простір для зберігання. Наприклад, на підвіконні чудово поміщається коробка цукерок чи серветки. Але для затишної кухні підвіконня повинно бути чистим і вільним від побутового шуму. Можна залишити на підвіконні вазони чи декоративні свічки, але не варто зберігати там все, що не вмістилося в шухляду. 

Ідея 10. Легкі штори

Легкі штори, які будуть пропускати максимум денного світла – найкращий варіант для будь-якої кухні. За допомогою штор можна підкреслити загальний стиль кухні. Незалежно від того, любите ви штори чи ні, ніколи не вішайте їх, якщо поруч біля вікна – плита. Безпека понад усе.  

178 записи

Про автора
Привіт, я Наталка – редакторка M Journal. Розбираюся в сучасних трендах, щоб купувати раціонально та жити свідомо. Разом з іншими авторами та авторками пишемо про це статті для журналу MAUDAU. Напиши мені, якщо маєш ідею для публікації або будь-які питання щодо журналу. Дякую, що читаєш!
статті
Схожі записи
ДобіркиНатхнення

Смачні ідеї для застілля на Великдень

17 Хв
Великий гайд-підбірка до Великодня: готуємо, прикрашаємо, смакуємо, бо підготування до святкування — це вже частина свята.
НатхненняДобірки

Cheers! як у кіно: коктейлі з улюблених серіалів

10 Хв
Зібрали п’ять класних коктейлів з улюблених серіалів, які особливо полюбилися головним героям, а згодом – і глядачам.  Автори та сценаристи використовують силу-силенну…
НатхненняСвідомі тренди

ТОП 9 книг про диджиталізацію

17 Хв
Зібрали 9 класних книжок про цифрові реалії 21 століття та про те, як орієнтуватися в сучасних технологічних трендах. Комп’ютери, смартфони, фітнес-браслети, персні…
Розсилка з корисними лайфгаками
та важливими штуками

Обираємо найцікавіше та відправляємо листа раз на місяць

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *