НатхненняДобірки

5 найкращих книг про вино українською

3 Хв

Ми підібрали для тебе 5 найкращих книг про вино. Ці книги – путівник в світ вина. Після прочитання цих книг ти точно станеш добре розбиратися в захопливому світі вин. Всі книги видані українською мовою. 

Wine Folly. Усе, що треба знати про вино. Джастін Геммек, Мадлен Пакетт

Wine Folly. Усе, що треба знати про вино. Джастін Геммек, Мадлен Пакетт - MAUDAU

Книга, яку можна назвати класичним путівником в світ вина. В цій книзі ти не знайдеш снобізму і вивищування, натомість побачиш багато насиченої інформації про вина. Як вибрати вино? Як поєднуються вина з їжею? Так, схема “біле вино тільки до риби” вже дещо застаріла. А ще в цій книзі є прекрасні путівники по основних винних регіонах світу. Стовідсотково, що після прочитання цієї книги ти зможеш вибрати хороше вино і будеш знати, в чому різниця між Совіньйон Блан з Нової Зеландії і чилійським Совіньйон Блан.

MAUDAU також хоче відзначити яскраве і зручне візуальне оформлення цієї книги. 

Вино без правил. Як пити круте вино і не залежати від думки винних снобів. Анна-Євгенія Янченко

Вино без правил. Як пити круте вино і не залежати від думки винних снобів - MAUDAU

Одна з перших українських книг про вино. Авторка, Анна-Євгенія Янченко, – відома сомельє і популяризаторка вина. У своїй книзі вона розвіює багато міфів про вино. Чи бувало таке, що ти відчував чи відчувала себе невпевнено, коли потрібно було підібрати вино? Або ти відчайдушно дотримуєшся всіх правил, щоб поєднати вино з стравами на вечерю, а виходить ніяк? Мабуть, таке бувало. Завдяки книзі “Вино без правил” ти потоваришуєш з винами і перестанеш відчувати невпевненість. А ще ця книга актуальна і на часі, як кажуть. Адже в книзі описується реальна ситуація з винами на українському ринку.

Тобі не треба буде шукати вино з виноградників драконів за ціною золота, щоб відчути хороший смак. Ти навчишся відшукувати якісні вина навіть в звичайних супермаркетах. 

Натуральне вино. Вступ до органічних та біодинамічних вин, які виготовляють природним способом. Ізабель Лежерон

Натуральне вино. Вступ до органічних та біодинамічних вин, які виготовляють природним способом. Ізабель Лежерон - MAUDAU

Ізабель Лежерон – відома фахівчиня в сфері вина. Вона надзвичайно добре розбирається в натуральних винах, складає винні карти для найкращих ресторанів і навіть має своє шоу про вино. А ще це перша француженка, яка отримала звання Магістр Вина. 

Про що розповідає Ізабель Лежерон в своїй книжці? Про вина, які виготовляють натуральним способом і з винограду, який не оброблявся пестицидами, гербіцидами і так далі. Навіть у світі виноробства є чіткі тенденції до вирощування монокультури, тобто, одного сорту винограду, який вирощувати найпростіше. Це збіднює винну культуру. Але є виноробні, які ще займаються виготовленням натуральних вин і обробляють свої виноградники екологічними способами. Але не все так просто з цими натуральними винами. Чому і як знайти справді натуральне вино, ви дізнаєтеся в цій книзі. 

До речі, якщо тема натуральних вин для тебе цікава, рекомендуємо прочитати книгу Еліс Фейрінг “Натуральне вино для кожного. Що це? Де його знайти? Як у нього закохатись?”. 

Вино. Курс Ендрю Джеффорда

Вино. Курс Ендрю Джеффорда - MAUDAU

Чудовий путівник в світ вина. Книга складається з 20 розділів, кожен з яких написаний на основі курсу про вино. Автор питає: а чому асортимент вин набагато більший, аніж асортимент фруктів? Чому не буває двох однакових вин, навіть якщо сорт винограду той самий? Як можна почути вино? Непрості питання, погоджуєшся?

Ця книга не просто про механіку вибору вина, а про його сутність. Про те, що вино – це не просто збродилий виноградний сік, а ціла історія. І за допомогою цієї книги ти можеш навчитися читати історію кожного вина. 

Wine Simple. Про вино від сомельє світового класу. Крістін Мюльке, Альдо Сом

Wine Simple. Про вино від сомельє світового класу. Крістін Мюльке, Альдо Сом - MAUDAU

Ще один прекрасний путівник від фахових сомельє. Цей путівник відрізняється від інших своїм форматом і викладом інформації. Автори кажуть, що вони писалу цю книгу не для професіоналів, а для звичайних людей, які тільки починають знайомство з вином. Ви не знайдете тут складної термінології, натомість побачите багато зрозумілих і чітких інфографік. Проста – не означає не цікава.

Ми однозначно рекомендуємо цю книгу тим, хто хоче сформувати власну думку про вино і поринути в цей широкий і прекрасний світ виноробства.

178 записи

Про автора
Привіт, я Наталка – редакторка M Journal. Розбираюся в сучасних трендах, щоб купувати раціонально та жити свідомо. Разом з іншими авторами та авторками пишемо про це статті для журналу MAUDAU. Напиши мені, якщо маєш ідею для публікації або будь-які питання щодо журналу. Дякую, що читаєш!
статті
Схожі записи
Добірки

Як дивитися фільми, що виграли Оскар-2024

7 Хв
Надихнулись церемонією найпопулярнішої кінопремії та зібрали добірку штук для кіноперегляду.  У ніч з 10 на 11 березня Американська кіноакадемія провела 96 церемонію…
Добірки

Ідеї подарунків на 8 березня: мамі, дружині, колегам

7 Хв
Зібрали цікаві ідеї подарунків на 8 березня для важливих жінок. Ключовий меседж «свята жіночої краси» трансформувався і переріс кліше, до якого нас…
Добірки

Город на підвіконні: добірка корисних штук для розсади

8 Хв
Розповідаємо, як виростити розсаду вдома та уникнути поширених помилок під час цього.
Розсилка з корисними лайфгаками
та важливими штуками

Обираємо найцікавіше та відправляємо листа раз на місяць

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *