НатхненняДобірки

Сезон полуниці: ТОП-3 ароматні рецепти

3 Хв

Полуниця – одна із найпопулярніших ягід у світі, і саме зараз її сезон. Наприкінці травня та у червні вона найсоковитіша, найароматніша, налита сонцем та наповнена користю! Її дуже смачно їсти просто так, але іноді хочеться полуничних експериментів на кухні. Тому ми підібрали два дуже ягідні та смачні рецепти з полуниці. Шукай в нашому партнерському проекті з SHUBA улюблені полуничні рецепти. 

Смачний та простий полуничний торт

Полуниці, або ж трускавки, – це чудово,  торт – неперевершено! А торт із полуницею – це те, від чого неможливо відмовитися. 

Інгредієнти

Для полуничної суміші:

  • Полуниця – 600 г
  • Цукор – 1/4 склянки
  • Для збитих вершків:
  • Вершки 35% – 250 мл
  • Цукрова пудра – 2 ч. л.
  • Ванільний екстракт – 1/6 ч. л.

Для тіста:

  • Пшеничне борошно – 3,5 склянки
  • Цукор – 3 ст. ложки
  • Розпушувач – 1,5 ст. л.
  • Сіль – 3/4 ч. л.
  • Масло вершкове – 170 г
  • Молоко – 1 склянка
  • Вершки 35% – 60 мл
  • Ванільний екстракт – 1,5 ч. л.

Приготування

Крок 1. Відріж від полуниці плодоніжки. Розріж ягоди навпіл, а потім на четвертинки або товсті скибочки.

Крок 2. Поклади нарізану полуницю у велику миску і посип цукром. Спочатку додай1/4 склянки цукру, скуштуй. Додай ще ¼ склянки, якщо полуниця недостатньо солодка. Обережно перемішай ягоди.

Дай суміші постояти 20-30 хвилин за кімнатної температури, доки ягоди не розм’якнуть і не почнуть пускати сік.

Крок 3. У великій мисці змішай 3 склянки борошна, цукор, розпушувач та сіль. Наріж масло в борошняну суміш та розмішай її до появи дрібних грудок, розміром з горошину.

Крок 4. Змішай в окремій мисці молоко та вершки, додай ванільний екстракт. У центрі борошняної суміші зроби поглиблення та влий туди молочно-вершкову масу. Виделкою або лопаткою обережно перемішай всі інгредієнти.

Тісто має бути трохи липким, але не вологим. Якщо вам здається, що воно надто вологе, додай залишок борошна, 0,5 склянки або менше.

Крок 5. Помісти тісто на злегка посипану борошном поверхню і сформуй з нього квадрат розміром 20 см, завтовшки приблизно від 2 см до 4 см. Помісти його на застелене пергаментом деко, накрий поліетиленовою плівкою і охолоди впродовж 20 хвилин у холодильнику.

Крок 6. Розігрій духовку до 210-220 градусів. Дістань тісто з холодильника. Розріж його на 8 рівних квадратів і розмісти їх на відстані приблизно 3-4 см один від одного на деку. Випікай, поки коржі не стануть золотистого кольору, від 18 до 20 хвилин.

Крок 7. Тим часом збий вершки електричним міксером, додавши краплю-дві ваніліну та 2 чайні ложки цукрової пудри. Накрий плівкою і постав у холодильник для охолодження до подачі.

Крок 8. Охолоди готові коржики, розріж кожен шматок навпіл уздовж. Виклади спочатку полуницю, а зверху – вершкову суміш або навпаки.

Подавай полуничний торт, посипаний шоколадною крихтою або меленими горішками.

Домашній лимонад з полуниці

Полуничний лимонад - рецепт від MAUDAU

Чим найкраще запити смачний полуничний торт? Звичайно, полуничним лимонадом. Найкраще він смакуватиме, якщо приготувати напій із свіжої соковитої полуниці. Другий інгредієнт, без якого неможливо уявити лимонад, – це лимонний сік. Найкраще смакуватиме саме свіжовитиснутий, але вичавити цілий стакан соку — справа нелегка. Тому ви просто можеш взяти магазинний варіант.

Індгредієнти

  • Вода – 1 л
  • Лимонний сік – 200 мл
  • Полуниця – 400 г
  • Сироп (за бажанням) – 150 мл
  • М’ята – 20 г
  • Лід – за бажанням

Приготування

Полуницю подрібни блендером і процідіть через сито, щоб в лимонад не потрапило насіння. Далі висип получне пюре в графин, долий лимонний сік і сироп. Перемішуючи, доливай воду. Радимо куштувати лимонад і додавати воду за потреби. Вкінці додай м’яту. Поклади лимонад охолоджуватися, і поки лимонад охолоджується, можеш почитати ще декілька рецептів домашнього лимонаду з полуниці на сторінці нашого партнера SHUBA.

MAUDAU також радить звернути увагу на полуничний суп від SHUBA. Секретні ігредієнти зроблять смак супу надзвичайно легким і вишуканим.

 

Полуничний суп - рецепт від MAUDAU

178 записи

Про автора
Привіт, я Наталка – редакторка M Journal. Розбираюся в сучасних трендах, щоб купувати раціонально та жити свідомо. Разом з іншими авторами та авторками пишемо про це статті для журналу MAUDAU. Напиши мені, якщо маєш ідею для публікації або будь-які питання щодо журналу. Дякую, що читаєш!
статті
Схожі записи
Добірки

Як дивитися фільми, що виграли Оскар-2024

7 Хв
Надихнулись церемонією найпопулярнішої кінопремії та зібрали добірку штук для кіноперегляду.  У ніч з 10 на 11 березня Американська кіноакадемія провела 96 церемонію…
Добірки

Ідеї подарунків на 8 березня: мамі, дружині, колегам

7 Хв
Зібрали цікаві ідеї подарунків на 8 березня для важливих жінок. Ключовий меседж «свята жіночої краси» трансформувався і переріс кліше, до якого нас…
Добірки

Город на підвіконні: добірка корисних штук для розсади

8 Хв
Розповідаємо, як виростити розсаду вдома та уникнути поширених помилок під час цього.
Розсилка з корисними лайфгаками
та важливими штуками

Обираємо найцікавіше та відправляємо листа раз на місяць

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *