Сам собі бармен

Aperol Spritz: легкий рецепт коктейлю

2 Хв

Літній відпочинок в Європі важко уявити без класичного газованого коктейлю на основі ігристого вина Просекко, італійського аперитиву Апероль та содової води. Міжнародна асоціація барменів визнала цей напій офіційним в категорії «Напої нової ери».

Коктейль подають у великих винних бокалах на тонкій ніжці. Для приготування потрібна коктейльна ложка.

Основний інгредієнт: біттер Aperol
Міцність: залежить від пропорцій, в середньому 8 – 10°.
Смак: фруктовий, цитрусовий, свіжий.
Тип: лонґ дрінк
Кількість інгредієнтів: 6
Складність приготування: легко

Інгредієнти для Aperol Spritz

Апероль – 100 мл
Просекко – 100 мл
Содова – 20 мл
Апельсин – 40 г
Лід в кубиках – 60 г

Як приготувати коктейль Апероль Шприц

 

Крок 1.  Охолоди всі інгредієнти та винний бокал.

Крок 2. Наповни бокал льодом.

Крок 3. Налий 100 мл Аперолю та 100 мл Просекко.

Крок 4. Додай содову воду (або мінеральну з нейтральним смаком) та розмішай вміст бокалу коктейльною ложкою.

Крок 5. Прикрась готовий напій долькою апельсину.

Альтернативний рецепт приготування Spritz Aperol

 

Апероль шприц, рецепт якого містить горілку, відноситься до найбільш міцних варіацій цього напою.

Як приготувати відомий коктейль з горілкою:

Крок 1.  Наповни охолоджений бокал для вина чи коктейлю льодом.

Крок 2. Влий 20 мл біттера Апероль та 10 мл горілки, розмішай коктейльною ложкою.

Крок 3. Додай 30 мл ігристого вина.

Крок 4. Обережно долий ще 10 мл газованої води.

Крок 5. Прикрась бокал спіраллю апельсинової цедри.

Цікаві факти про апероль

Напій з’явився у Венеції, тому існує альтернативна назва: венеційський спрітц. Винахідниками коктейлю вважають себе австрійці.

Сьогодні важко уявити коктейль апероль спрітц без настоянки Апероль, проте так було не завжди. В XIX столітті Венеція входила до складу Австрійської імперії. Австрійські військові любили тамувати спрагу італійським вином, а щоб не п’яніти, розбавляли його газованою водою. Це були перші в історії спрітци.

Сучасний вигляд і смак коктейль отримав в 1919 році, коли винайшли біттер Апероль. До його складу входять апельсини, ревінь, тирлич, плоди хінного дерева, деякі трави. Попри невелику міцність настоянки, всього 11°, її майже не п’ють в чистому вигляді, а використовують переважно у коктейлях.

Варіації на тему апероля в домашніх умовах

Здавалося б, апероль шприц, склад якого досить чітко визначений, не передбачає великої кількості різновидів. Втім існують варіації апероль – коктейлі, досить впізнавані за рахунок яскравого смаку та помаранчевого кольору основного складника, апельсинової настойки.

Дуже поширеним порушенням канонічної рецептури є заміна Просекко іншими ігристими і навіть традиційними винами. Газовану воду також нерідко замінюють іншими безалкогольними напоями.

Проте існують важливі принципи, дотримання яких робить апероль аперолем:

  •       всі складники та бокал мають бути охолоджені;
  •       лід обов’язковий;
  •       порядок додавання інгредієнтів чітко визначений: спершу завжди наливається Апероль, потім вино, потім безалкогольний складник;
  •       коктейль завжди прикрашають чимось цитрусовим: долькою апельсину, лимону чи цедрою;
  •       напій подається з соломинкою.

Який би варіант коктейлю ти не обрав, потурбуйся про власне здоров’я та стан друзів: купуй лише якісний алкоголь.

Схожі записи
Сам собі барменОнлайн-бар

Wild Cranberry Spritz: рецепт приготування коктейлю вдома

3 Хв
Перевірені рецепти та зрозумілі рекомендації щодо приготування коктейлю Wild Cranberry Spritz вдома від досвідченої бартендерки Марусі Окучинської. Коли ти обираєш, що поїсти,…
Сам собі барменОнлайн-бар

Pear Mojito: рецепт приготування коктейлю вдома

3 Хв
Перевірені рецепти та зрозумілі рекомендації щодо приготування коктейлю Pear Mojito вдома від досвідченої бартендерки Марусі Окучинської. Мохіто. Ох, цей коктейль викликає в…
Сам собі барменОнлайн-бар

Berry Breakfast: рецепт приготування коктейлю вдома

3 Хв
Перевірені рецепти та зрозумілі рекомендації щодо приготування коктейлю Berry Breakfast вдома від досвідченої бартендерки Марусі Окучинської. У попередньому випуску я розповідала про…
Розсилка з корисними лайфгаками
та важливими штуками

Обираємо найцікавіше та відправляємо листа раз на місяць

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *