Сам собі бармен

Простий рецепт коктейлю Олд Фешен (Old Fashioned)

2 Хв

«Старомодний» міцний коктейль виник на початку ери змішаних напоїв. Олд-фешен входить в категорію «Незабутні» Міжнародної асоціації барменів.

Коктейль подають в однойменній «старомодній» низькій широкій склянці з товстим дном, в якій колись подавали віскі і бурбон джентльменам в чоловічих клубах. Для приготування знадобляться джигер, мадлер і коктейльна ложка. Також запасися шпажками, щоб наколювати коктейльну вишню і цедру – для краси, аромату і атмосфери.

Основний інгредієнт: бурбон

Міцність: 42°

Смак: міцний, цитрусовий

Тип: лонґ дрінк

Кількість інгредієнтів: 6

Складність приготування: легко

Інгредієнти

Бурбон – 50 мл

Біттер Ангостура – 1 мл

Тростинний цукор в кубиках – 5 г

Червона коктейльна вишня – 1 шт

Апельсинова цедра – 1 шт

Кубики льоду – 120 г

Як приготувати коктейль Олд Фешен

Крок 1. Поклади в склянку шматочок тростяного цукру, вилий на нього 1 грам Ангостури.

Крок 2. Подуши просочений біттером цукор мадлером.

Крок 3. Наповни рокс кубиками льоду.

Крок 4. Налий 50 мл бурбону і обережно розмішай коктейльною ложкою.

Крок 5. Наколи на шпажку коктейльну вишню і шматочок цедри та опусти шпажку в бокал.

Чому коктейль «старомодний»? Історія назви

Поняття «коктейль» відоме з 1806 року. Перші коктейлі були сумішами алкоголю, біттеру, води та цукру. В 1833 році в Нью-Йорку так само назвали інший напій, про який відомо, що його прикрашали мускатним горіхом. В 1860 році коктейлем називали напій на основі абсенту, кюрасао та інших лікерів.

Олд-фешен, рецепт якого з’явився на початку століття теж повернувся в бари, але його називали old-fashioned, себто «класичний» або «старомодний». Це поєднання алкоголю, біттеру, води та цукру було надзвичайно популярним в Америці протягом перших двох третин XX століття.

Інтерес до коктейлю з новою силою повернувся в 2007 році, коли вийшов серіал Mad Men – «Божевільні», оскільки сценаристи зробили олд-фешен улюбленим напоєм головного героя, Дона Дрейпера.

Як обрати інгредієнти для приготування Old Fashioned вдома

Деякі джерела допускають використання замість тростинного цукру білого, але уникай в цьому питанні компромісу: з коричневим цукром напій смачніший. Для фінального аромату також важлива свіжість апельсину, з якого ти зніматимеш цедру, – вона не повинна бути надто сухою чи твердою.

Бурбон можна замінити віскі, наприклад Wild Turkey Rye, Bulleit Rye чи віскі-бурбон Rittenhouse. Вибір бурбонів достатньо широкий, але утримайся від купівлі для твого олд-фешену найдешевшої основи, повір, з нею тебе не потішать смак і аромат коктейлю. Зверни увагу на два прекрасні бурбони Woodford Reserve та Maker’s Mark.

Біттер Angostura в оригінальній рецептурі незамінний, тож неодмінно придбай пляшку, адже ця настоянка входить в склад різних класичних коктейлів.

Фото: безкоштовні фотостоки

Схожі записи
Сам собі барменОнлайн-бар

Wild Cranberry Spritz: рецепт приготування коктейлю вдома

3 Хв
Перевірені рецепти та зрозумілі рекомендації щодо приготування коктейлю Wild Cranberry Spritz вдома від досвідченої бартендерки Марусі Окучинської. Коли ти обираєш, що поїсти,…
Сам собі барменОнлайн-бар

Pear Mojito: рецепт приготування коктейлю вдома

3 Хв
Перевірені рецепти та зрозумілі рекомендації щодо приготування коктейлю Pear Mojito вдома від досвідченої бартендерки Марусі Окучинської. Мохіто. Ох, цей коктейль викликає в…
Сам собі барменОнлайн-бар

Berry Breakfast: рецепт приготування коктейлю вдома

3 Хв
Перевірені рецепти та зрозумілі рекомендації щодо приготування коктейлю Berry Breakfast вдома від досвідченої бартендерки Марусі Окучинської. У попередньому випуску я розповідала про…
Розсилка з корисними лайфгаками
та важливими штуками

Обираємо найцікавіше та відправляємо листа раз на місяць

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *