Сам собі бармен

Рецепт коктейлю Джин тонік (Gin Tonic)

2 Хв

На планеті не існує бару, де б ти не міг поласувати цим легендарним коктейлем. З 2010 року почали відзначати всесвітній день джин тоніка 19 жовтня. Легкий, освіжаючий, с приємною гірчинкою коктейль дуже легко приготувати вдома.

Існують різні бокали для джин тоніка – на ніжці і без, низькі та високі. Ми пропонуємо використовувати склянку середнього розміру з товстим дном.

Основний інгредієнт: сухий джин, тонік

Міцність: залежить від пропорцій напою, які можуть суттєво відрізнятися.

Смак: легкий, гіркуватий, освіжаючий

Тип: лонґ дрінк

Кількість інгредієнтів: 4

Складність приготування: легко

Інгредієнти

Лондонський сухий джин – 30 мл

Тонік – 150 мл

Лайм – 20 мл

Лід в кубиках – 180 г

Як приготувати джин тонік

Крок 1. Наповни склянку льодом.

Крок 2. Налий 50 мл джину.

Крок 3. Долий 150 мл тоніку, розмішувати не потрібно.

Крок 4. Опусти в бокал 1-2 кружечки лайму.

Історія коктейлю

Джин тонік – коктейль, який спершу був ліками. Британські солдати в Індії та Африці мусили пити тонік – напій, який складався з газованої води та хініну, щоб рятуватися від малярії. Щоб трохи розбавити гіркі ліки і збільшити градус, винахідливі військові почали додавати в нього джин.

В сучасних тоніках менше хініну і додаються підсолоджувачі. Напій більше не використовується для профілактики малярії, проте залишається чудовим протверезним та антипохмільним засобом.

Надзвичайна популярність напою привела до появи заводських джин-тоніків – напоїв, що продаються в скляних чи бляшаних пляшках. Замість джину в таких коктейлях використовують етиловий спирт та ароматизатори.

Як обрати інгредієнти для приготування джин тоніка вдома

Джин тонік, рецепт якого надзвичайно простий – прекрасний коктейль для барменів-початківців, адже цей напій практично неможливо зіпсувати.

Лондонський сухий джин можна придбати в будь-якому алкогольному магазині, тоніки теж досить розповсюджені: Schweppes, Evervess, Canada Dry та інші.

Пропорції варіюються від 1:1 до 1:3. Для втамування спраги в спеку доцільна менша концентрація джину, посиденьки з друзями – привід підвищити градус улюбленого напою.

В поважних барах в коктейль скоріш за все покладуть лайм, однак в домашніх умовах його можна замінити лимоном або й взагалі огірком – це, до речі, розповсюджена варіація напою влітку, адже огірок робить смак ще більш освіжаючим.

Фото: безкоштовні фотостоки

Схожі записи
Сам собі барменОнлайн-бар

Wild Cranberry Spritz: рецепт приготування коктейлю вдома

3 Хв
Перевірені рецепти та зрозумілі рекомендації щодо приготування коктейлю Wild Cranberry Spritz вдома від досвідченої бартендерки Марусі Окучинської. Коли ти обираєш, що поїсти,…
Сам собі барменОнлайн-бар

Pear Mojito: рецепт приготування коктейлю вдома

3 Хв
Перевірені рецепти та зрозумілі рекомендації щодо приготування коктейлю Pear Mojito вдома від досвідченої бартендерки Марусі Окучинської. Мохіто. Ох, цей коктейль викликає в…
Сам собі барменОнлайн-бар

Berry Breakfast: рецепт приготування коктейлю вдома

3 Хв
Перевірені рецепти та зрозумілі рекомендації щодо приготування коктейлю Berry Breakfast вдома від досвідченої бартендерки Марусі Окучинської. У попередньому випуску я розповідала про…
Розсилка з корисними лайфгаками
та важливими штуками

Обираємо найцікавіше та відправляємо листа раз на місяць

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *