НатхненняСам собі бармен

Як вибрати справжнє шампанське: вибираємо серед найпопулярніших брендів

5 Хв

Який рецепт свята? Мирне небо (так, тепер без цього бажання нікуди!), гарний настрій, бризки шампанського та хороша компанія. MAUDAU експерт в алкогольних напоях, тож наша команда ділиться з вами добіркою справжніх шампанських вин. Шампанським іноді називають будь-який ігристий напій, але це неправильно. Шампанське може бути ігристим, і ніколи навпаки.

Напої можна вибрати і для веселого вечора з друзями, і щоб потішити себе і нагородити за продуктивний робочий тиждень, і звичайно ж для свята. Адже коли хочеться свята, то хочеться зробити його незабутнім! 

Шампанське Moet&Chandon

Мабуть, перше шампанське яке спадає на думку, це Moet&Chandon. Цікаво, що засновник компанії народився і почав бізнес тоді, коли це дійсно було доречно. В правильному місці в правильний час.

Клод Моєт почав постачання ігристого напою з Шампані до Парижу в 1743 році, а наприкінці століття він вже експортував шампанське по всій Європі та у Сполучені Штати. Онук засновника вивів компанію на новий рівень, коли надав можливість своєму сину та зятю стати частиною компанії. В 1832 році  додали прізвище Шандон до назви шампанського, яке вже тоді було попурялрним. Moet постачали Томасу Джефферсону та Наполеону Бонапарту. 

Moet & Chandon стане прекрасним подарунком або головним напоєм свята. Вибирайте зручні об’єм і пакування, а от зі смаками ми вам підкажемо цікаві варіанти. 

Шампанське Moet&Chandon Nectar Imperial, біле, напівсухе – гармонійний купаж з трьох сортів винограду: Піно Нуар, Піно Менье і Шардоне. Обов’язково ще додається 20-30% резервних вин. У приємному смаку цього розкішного «нектару» поєднуються тони екзотичних фруктів, солодощів та відтінки прянощів.

Шампанське Moet&Chandon Nectar Imperial, біле, напівсухе MAUDAU

Шампанське Moet&Chandon Nectar Imperial, брют складається з тих самих сортів, що й напівсухе, але в ньому є інтенсивні фруктові ноти та чітка структура, багатство, міць й освіжаючий післясмак. Витримка шампанського на осаді триває 24 місяці, а додаткова витримка протягом трьох місяців додає вино складність і завершеність. Без коробки також виглядає і п’ється дуже приємно.

Шампанське Moet&Chandon Nectar Imperial, брют MAUDAU

Пропонуємо також не недооцінювати Розе – Шампанське Moet & Chandon Rose Imperial, та замовляти його для особливих випадків.

Шампанське Moet & Chandon Rose Imperial MAUDAU

Шампанське Mumm

Рід фон Мумм, у якому були барони та шевальє, бере свій початок у XII столітті. У 1827 році брати Мумм заснували власний Будинок шампанських вин у Реймсі. Вже з самого початку політикою Дому став принцип вибирати «все, що існує в найкращих виноградниках».

Шампанське Mumm Grand Cordon Brut – взірець чистоти смаку, правильності технології та якості. Червона стрічка на пакуванні – символ Почесного Легіону. На початку XX століття Будинок став офіційним постачальником Англійського королівського двору та завоював серця інших монарших сімей Європи. Філософія Дому G.H.Mumm може бути зведена до знаменитої фрази Жоржа Ерманна де Мумма: «Тільки найкраще». Шампанське зі збалансованим смаком та фруктовими тонами соковитих персиків, абрикосу та свіжістю цитрусових, у довгому післясмаку легкі нюанси карамелі та прянощі, а в ароматі є характерні відтінки ванілі, карамелі та кілька тонких ноток медових горіхів.

Шампанське Mumm Grand Cordon Brut MAUDAU

Шампанське Perrier Jouet

Perrier Jouet, Grand Brut, – елегантне французьке шампанське для справжніх поціновувачів. Поєднання традицій, сучасних технологій та любові до виноробства є основними успіхами компанії. Білий брют має розкішну смако-ароматику, яка розкривається букетом квіткових та фруктових відтінків. 

Інтенсивний яскравий аромат розкривається нотами бергамоту, лимона, жимолості та жовтих фруктів. Відчуваються нотки вершкового масла, ванільного цукру та печива. Букет завершується тонами цитрусових, персика та груші. Дизайн пляшки розроблений відомим художником Емілем Галле: ігристе вино стане окрасою будь-якої алкогольної полиці та чудовим подарунком.

Perrier Jouet, Grand Brut MAUDAU

Шампанське Prestige des Sacres

Шампанське Prestige des Sacres тісно пов’язане з історією Франції: у Реймсі, в самому серці Шампані, відбулося не менше 33 коронацій (французькою: «sacres») королів Франції. Деякі з вин, що подаються під час святкування, було виготовлено на виноградниках, які зараз називаються Prestige des Sacres.

Шампанське Prestige des Sacres Brut Nature – збалансований, складний і вершковий смак. Інтенсивні аромати груші, сливи та печива доповнюються відтінками імбирного пряника.

Шампанське Prestige des Sacres Brut Nature MAUDAU

Шампанське Prestige des Sacres Brut Rose – cпокусливе, сучасне та м’яке рожеве шампанське. Фруктові аромати малини, суниці, вишні та сливи доповнюються легкими маслянистими нотками, а гладкий, багатий і відносно округлий смак, з мусом, що наповнює рот, і довгим ароматним післясмаком, як і брют.

Шампанське Prestige des Sacres Brut Rose MAUDAU

Шампанське Clicquot

Шампанское Veuve Clicquot Brut – візитна картка дому Clicquot. Часто це популярне шампанське називають «жовта етикетка». Витримка шампанського триває щонайменше три роки.

Шампанское Veuve Clicquot Brut MAUDAU

Засновником знаменитого виноробного дому Кліко був месьє Філіп Кліко, який зареєстрував підприємство під власним ім’ям у 1772 році. Вже через 3 роки на суд споживача було представлено перші пляшки рожевого шампанського. Сімейний бізнес згодом успадкував Франсуа Кліко, який у 1798 році одружився з Ніколь Понсардін. Саме цій тендітній жінці, яка овдовіла у 27 років, довелося очолити управління компанією. Мадам Ніколь Барбе Кліко-Понсардін, яку пізніше стали називати «Великою жінкою Шампані», була дуже талановитим керівником. Завдяки їй Винний Дім Clicquot, який одержав у 1810 році офіційну назву Veuve Clicquot Ponsardin, став символом престижу. Мадам Кліко подарувала світові прозоре іскристе шампанське, яке раніше мало осад і було каламутним. Нею була розроблена та успішно застосована нова технологія, згідно з якою пляшка вина у кілька прийомів поміщалася у вертикальне положення. Дріжджовий осад накопичувався в шийці, його потім заморожували і легко забирали крижану пробку. Основні принципи цього методу (ремюаж) використовуються і в сьогодні при виготовленні шампанського. Крім цього, дбаючи про чудову якість вина, мадам Кліко купувала найкращі виноградники, розташовані довкола, і невпинно стежила за їх станом.

Шампанське демонструє чистий, багатий і свіжий смак із відчутними фруктовими відтінками та довгим, спокусливим післясмаком. Шампанське підкорює багатогранним, освіжаючим ароматом, зітканим з нот білих фруктів та винограду, ванілі та здоби.

А яке ваше улюблене шампанське?

Схожі записи
Сам собі барменОнлайн-бар

Wild Cranberry Spritz: рецепт приготування коктейлю вдома

3 Хв
Перевірені рецепти та зрозумілі рекомендації щодо приготування коктейлю Wild Cranberry Spritz вдома від досвідченої бартендерки Марусі Окучинської. Коли ти обираєш, що поїсти,…
Сам собі барменОнлайн-бар

Pear Mojito: рецепт приготування коктейлю вдома

3 Хв
Перевірені рецепти та зрозумілі рекомендації щодо приготування коктейлю Pear Mojito вдома від досвідченої бартендерки Марусі Окучинської. Мохіто. Ох, цей коктейль викликає в…
Сам собі барменОнлайн-бар

Berry Breakfast: рецепт приготування коктейлю вдома

3 Хв
Перевірені рецепти та зрозумілі рекомендації щодо приготування коктейлю Berry Breakfast вдома від досвідченої бартендерки Марусі Окучинської. У попередньому випуску я розповідала про…
Розсилка з корисними лайфгаками
та важливими штуками

Обираємо найцікавіше та відправляємо листа раз на місяць

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *