Захоплення

Топ-10 настільних ігор для сімейного вечора

4 Хв

Зазвичай більшість сімей протягом всього тижня зайняті роботою чи навчанням. Часто буває, що ми ввечері ледь знаходимо час і сили на спільну вечерю. А часу на спілкування з рідними залишається дуже мало. Тут в нагоді стануть настільні ігри – прекрасне заняття, щоб відпочити від ґаджетів і повеселитися в родинному колі. А ще настільні ігри для всієї сім’ї можуть стати чудовим ритуалом для яскравого завершення насичених робочих буднів.

Ми підібрали 10 найкращих сімейних ігор, які будуть цікавими і дітям, і дорослим. 

  1. Настільна гра Edu-Toys Поп-хоп Pop-n-hop

Суть гри – провести всі свої фішки по колу в будиночки відповідного кольору. Якщо випадає 6 – ти можеш вивести одну фішку на ігрове поле, а потім – рухати на стільки кроків, скільки випаде на гральному кубику. Але будь обережним, суперники можуть з’їсти всі фішки і доведеться починати спочатку. Завдяки цій грі молодші діти можуть навчитися рахувати, а старші – будувати стратегію “виживання” на ігровому полі. А для фанатів “Щенячого патруля” є аналогічна гра з улюбленими героями – Настільна міні-гра Spin Master Games Щенячий патруль

Кількість гравців: 2-4

Вік: від 4 років

Час гри: від 15 хв до як пощастить 

  1. Настільна гра Ludum Еквілібріум

Фентезі-гра на логіку: гравцям потрібно зібрати повний комплект сил для свого світу. Кожен гравець отримує картку світу, потім намагається якнайшвидше зібрати картки-сили – добрі та злі, адже в світі має бути баланс!. Картку-силу можна “купити” за кольорові камінці, які, до речі, можуть світитися в темряві. Гра розрахована на старших дітей від 12 років. 

Кількість гравців: 2-4

Вік: від 12 років

Час гри: 40 хв

  1. Настільна гра Kingso Toys Хапай вуса

Легка і дуже весела гра на спритність. Кожен гравець обирає собі вуса з липучкою за кольором і формою і тримає ці вуса, ніби вони справжні. Ведучий починає відкривати картки. І як тільки гравець бачить на картці вуса своєї форми або свого кольору – швиденько хапає картку, приліпивши її до своїх вусів. Перемагає той, хто назбирав найбільше карток. А ще в грі бувають підступні картки з обміном. Після такого обміну не забудь, які вуса тобі треба хапати.    

Кількість гравців: 2-6

Вік: від 5 років

Час гри: 20 хв

  1. Настільна гра Scrabble Original

З цією грою ти точно знайомий з американських фільмів: є велике поле, на якому складають різні слова. Не так давно гра вийшла українською мовою. Суть гри –  скласти якнайбільше слів. За кожну використану букву в слові нараховуються бали.  Повна адаптація гри українською передбачає найбільші бали за “екзотичні” літери – ґ, ї, за апостроф. Скребл можна бавитися з і найменшими дітьми, які тільки починають вчитися писати. Разом можна складати прості слова і доповнювати слова суперника. Перемагає той, хто набере найбільше балів, себто той, хто складе найбільше слів і використає найскладніші літери. 

Кількість гравців: 2-4

Вік: від 10 років

Час гри: 60 хв

  1. Настільна гра JoyBand Хедбенз. Вгадай хто ти?

Якщо фантазія на традиційну гру “Вгадай, хто ти” закінчилася, можна пограти в гру від “JoyBand”. Всього в комплекті 72 картки з різними варіантами –  ти можеш бути твариною, предметом чи навіть фруктом. А ще в комплекті – зручні обручі, тому тепер не треба думати, як надійно закріпити картку на чолі. Це класична відома гра, яка завжди буде популярною. Важливо, що наймолодші діти можуть грати цю гру самостійно без дорослих.

Кількість гравців: 2-6

Вік: від 5 років

Час гри: від 10 хв

  1. Тактильне лото 

Варіантів тактильного лото – безліч. Ця гра підійде навіть для дітей від 2 років. Мета гри – намацати в мішечку предмет і вгадати, що це. Якщо предмет з твого поля – мерщій хапай його, адже хто перший заповнить своє поле, той переможе. Можна пограти в лото тваринами – лото Djeco Тварини або з фермою – лото Djeco Ферма. Перше лото – з картками, а друге – з фігурками тварин, фруктів, овочів і речей, без яких не обійдеться жоден фермер. 

Кількість гравців: 2-5

Вік: від 3 років

Час гри: від 10 хв

  1. Настільна гра Djeco Гримаси

Сімейна командна гра для веселого вечора. Гравці діляться на дві команди. Один з гравців намагається показати своїй команді гримаси так, щоб інші гравці відгадали якнайбільше цих гримас. Гра розвиває спостережливість, пам’ять і увагу. А ще це дуже весело – показувати різні міни один одному і кривлятися за правилами.

Кількість гравців: 3-5

Вік: від 6 років

Час гри: 10-20 хв

8. Настільна гра Ravensburger Scotland Yard

Хочеш опинитися в Лондоні і стати детективом? Тоді треба обов’язково зіграти в цю настільну гру. Вона розрахована на підлітків, тому це прекрасний варіант для сімейного вечора, якщо в родині є школярі. Мета гри – зловити таємничого містера Ікс, який ховається по всьому Лондону. В грі містер Ікс лише один, всі інші гравці – детективи. Учасники гри пересуваються по місту громадським транспортом – метро, автобусом і таксі, і намагаються втрапити в ту саму точку, що і містер Ікс. Гра вже багато років є однією з топових підліткових детективних настільних ігор. 

Кількість гравців: 3-6

Вік: від 10 років

Час гри: від 45 хв

  1. Монополія

Монополію знають як серйозну гру для дорослих, але зараз є багато адаптацій для найменших. Наприклад, гра від “Djeco” “Маленький магазин”. Спрощений варіант класичної монополії, який підходить для дітей від 5 років. Завдяки таким іграм дитина може навчитися керувати грошима і освоїть основи фінансової грамотності. Батькам теж буде цікаво спробувати себе в торгівлі і зробити справжній магазин. 

Кількість гравців: 2-4

Вік: від 5 років

Час гри: від 20 хв

  1. Дженга

Відома гра на спритність: потрібно діставати дерев’яні бруски так, щоб конструкція не завалилася. Крім класичного варіанту, де бруски складаються по три, є ще простіші версії, де бруски складаються 4х4. Такий варіант підійде для малюків. А якщо бруски ще є мають веселі личка і нагадують черв’ячків, як в грі “Тремтячі черв’яки” від “Merchant Ambassador”, то сімейний вечір точно стане незабутньою пригодою. 

Кількість гравців: 2-6

Вік: від 4 років

Час гри: 10-20 хв

 

 

178 записи

Про автора
Привіт, я Наталка – редакторка M Journal. Розбираюся в сучасних трендах, щоб купувати раціонально та жити свідомо. Разом з іншими авторами та авторками пишемо про це статті для журналу MAUDAU. Напиши мені, якщо маєш ідею для публікації або будь-які питання щодо журналу. Дякую, що читаєш!
статті
Схожі записи
ЗахопленняДобірки

Добірка зіркового алкоголю

12 Хв
Добірка міцного та не дуже алкоголю, до виготовлення якого долучилися відомі зірки шоубізнесу, культури чи спорту. Десь у 2000-них у відомих людей…
Захоплення

Панетоне і його друзі: що приготувати на Великдень

9 Хв
Зібрали 7 рецептів панетоне – спробуй паску по-італійськи, щоб зробити великоднє меню цікавішим. Кмітливі українці вже занотували рецептик різдвяного італійського кексу, аби…
ЗахопленняДобірки

Що п'ють кіногерої: справжній віскі чи холодний чай

8 Хв
Розповідаємо, що п’ють актори під час зйомок та як грають захмелілих, якщо в реальному житті взагалі не вживають алкоголь.    У 2017…
Розсилка з корисними лайфгаками
та важливими штуками

Обираємо найцікавіше та відправляємо листа раз на місяць

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *