Сам собі барменОнлайн-бар

Маргарита: рецепт приготування коктейлю вдома

4 Хв

Розповідаємо, як приготувати вдома коктейль Маргарита та найцікавіші штуки про нього.

Маргарита — це кисло-солодкий коктейль середньої міцності. У ньому приблизно 20 градусів алкоголю. Калорійність однієї порції Маргарити — 181 ккал.

Основний інгредієнт: текіла
Міцність: середня
Смак: кисло-солодкий, цитрусовий
Тип: сауер
Кількість інгредієнтів: 3
Час приготування: 2 хв
Складність приготування: easy

@drinkswithbih

The Classic Margarita🍸 is one of my favorite cocktails, and a must know drink to make at home! It only uses 3 ingredients: Tequila, Cointreau and Lime juice. This easy Classic Margarita recipe is all you need to kick off the weekend! It’s also a pretty drink for parties. Give it a try and let me know if it’s a go to cocktail for you and you girls 🙂 #classicmargarita #margaritas #cocktailsathome #thursdayvibes #thirstythursday #margaritarecipe #tiktoknairobikenya #kenyantiktoker #partydrinks #easycocktail

♬ People – Libianca

Історія коктейлю: що таке Маргарита

Історія коктейлю Маргарита, як і походження його назви, оповита таємницями. З одного боку, назва цього мексиканського коктейлю походить з іспанської мови й дослівно означає «ромашка». Саме так називався класичний коктейль із суміші соку цитрусів, алкоголю та гренадину, популярний ще з вікторіанських часів. Найімовірніше, саме з нього пізніше з’явився рецепт Маргарити, яким ми його знаємо сьогодні.

З іншого боку, у середині 20 століття, коли цей коктейль набув слави та популярності, «Маргарита» було поширеним жіночим іменем.

За історію існування цього коктейлю було чимало претендентів на звання його творця. Серед них був Девід Негрете, який за однією з версій створив коктейль Маргарита в подарунок своїй дівчині, що полюбляла додавати сіль до своїх напоїв. Авжеж він назвав напій на її честь.

Замовляй на MAUDAU готові набори, щоб готувати смачні коктейлі вдома.

Згідно з іншою версією, коктейль назвали в одному з барів Мексики на честь актриси Марджорі Кінг, яка пила лише текілу. Були й інші постаті, яких пов’язують із походженням назви цього коктейлю: світська левиця Маргарет Самес та відома джазова співачка Пеггі Лі (Пеггі — це скорочення від Маргарет).

Перша зафіксована згадка про Маргариту зʼявилася 17 вересня 1953 року в газеті The Press Democrat. Це була стаття Майкла Демареста «Memo from Mike». У ній автор перераховував їжу, яку запивав Маргаритами, коли був у мексиканському місті Енсенада.

Хоч історія походження і заплутана, однак цей коктейль популярний настільки, що 22 лютого відзначається всесвітній день Маргарити. До того ж ходять чутки, що Маргарита — улюблений коктейль Дженіфер Еністон, Кріс Дженнер, Метью Макконахі та Джордж Клуні. А ще — це один з улюблених коктейлів Відчайдушних домогосподарок та героїв серіалу Друзі.

Читай також: «Cheers! як у кіно: коктейлі з улюблених серіалів»

Рецепт коктейлю Маргарита

Рецепт Маргарити має безліч варіацій, які відрізняються пропорціями та інгредієнтами. Існують рецепти медової, полуничної, кавової, замороженої Маргарити тощо. Безперечно, кожен із них має свої переваги, але спершу пропонуємо тобі скуштувати класичний варіант, перевірений поколіннями.

Як приготувати Маргариту вдома

Крок 1. Краєчок келиха потрібно змастити шматочком лайма та занурити в сіль так, щоб вона закріпилася. Цей крок не лише прикрашає зовнішній вигляд, але й підсилює смак.

Крок 2. Додай у шейкер усі інгредієнти коктейлю та лід для його охолодження.

Крок 3. Після струшування, проціди суміш від льоду та наливай коктейль в охолоджений келих.

Як зробити Маргариту вдома суперсмачною

Після того, як ти приготував Маргариту, поговоримо, як отримати від неї максимальну насолоду. Хоч Маргариту й можна пити через соломинку, радимо це робити невеличкими ковтками прямо з келиха, щоб торкатися губами його солоних обідків. Із закусок до Маргарити, як до мексиканського напою, найкраще пасують морепродукти, а також мексиканські страви: гуакамоле, начос і тако.

Для приготування смачної Маргарити рекомендуємо використовувати текілу Blanco, адже саме вона вказана в оригінальному рецепті. Саме біла текіла (срібляста) найкраще поєднується із цитрусовими. Втім, зважаючи на кількість варіацій рецептів Маргарити, інші види текіли теж підійдуть.

Для Маргарити існує спеціальний келих, що називається Margarita Glass. Він візуально нагадує вазу, тому його важко сплутати. Його дно має невеликий діаметр, у порівнянні із широкою верхньою частиною. Така форма келиха дозволяє насолоджуватися ароматом коктейлю. Якщо ти не маєш такого вдома — не страшно, адже Маргариту можна подавати в келиху для мартіні.

Нехай смакує. Cheers!

Авторка M Journal Вероніка Понуляк
8 записи

Про автора
Філософиня, танцівниця, музикантка, викладачка і амбасадорка пізнання. Обожнюю дізнаватися про щось нове для себе і розбиратися у цікавих темах, у тому числі — історіях смачних коктейлів.
статті
Схожі записи
Онлайн-бар

Як обрати біле некисле вино

3 Хв
Амбасадорка MAUDAU сомельє Марина Ревкова розповідає, як обрати саме ту пляшку білого вина
Онлайн-бар

Чорний оксамит: як приготувати коктейль вдома

4 Хв
Розповідаємо, як приготувати вдома коктейль Чорний оксамит і найцікавіші штуки про нього.  Поєднання насиченого пива стаут та вишуканого сухого ігристого вина може…
Онлайн-бар

Що пити на Великдень

4 Хв
Сомельє Марина Ревкова у своїй колонці на M Journal розповідає про класні варіанти вин до важливого свята. Домовмось замість слова «окрім» вживати…
Розсилка з корисними лайфгаками
та важливими штуками

Обираємо найцікавіше та відправляємо листа раз на місяць

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *