Сам собі барменОнлайн-бар

Negroni: рецепт приготування коктейлю вдома

4 Хв

Перевірені рецепти та зрозумілі рекомендації щодо приготування коктейлю Negroni вдома від досвідченої бартендерки Марусі Окучинської.

Сьогодні я хочу розкажу про коктейль, який займає важливе місце в моєму серці вже досить давно, про коктейль, якому я віддаю перевагу майже кожен раз, коли обираю собі напій у барі — Negroni. Гірко-солодкий, міцний, обгортаючий, напій із характером, що на смак нагадує щось особливе – наче важливі спогади. Таке яскраве поєднання легкого вермуту, гіркоти Campari та міцності джина здатне заволодіти серцем найвибагливішого гостя. Міжнародна асоціація барменів віднесла цей коктейль до категорії «Незабутні». Чи існує краща рекомендація?

Говорять, що Негроні нащадок коктейлю Мілано-Торіно, до складу якого входять червоний вермут і Campari в рівних частинах. Мілано-Торіно з’явився у 1860-х роках у Caffe Camparino у Мілані. І цей коктейль був особливо популярний серед американців, які в той час активно подорожували світом. Американські туристи частенько просили додати трохи газованої води в будь-який концентрований або міцний коктейль. Саме так з’явився ще один відомий родич Negroni – коктейлю Americano.

У 1919 році граф Камілло Негроні став постійним відвідувачем бару Casoni (пізніше Caffe Giacosa), бо на його прохання там приготували дуже смачний коктейль. Він попросив зробити саме Milano-Torino трішки міцнішим — от бармен і додав у напій джину. Власнику і бармену закладу ідея сподобалася, і коктейль з’явився в асортименті бару. Щоб він відрізнявся від оригінального американо, замість дольки лимона його прикрашали слайсом апельсину. Коктейль так і назвали на честь графа — Негроні. 

Але цю версію теж заперечують, бо нібито ніякого графа Камілло Негроні в генеалогії сім’ї Негроні не було, а справжнім творцем коктейлю насправді був генерал Паскаль Олівер граф де Негроні. Саме тому є плутаниця з першою друкованою згадкою про Негроні.

Як би то не було, американський кінорежисер Орсон Веллс в репортажі з Риму охарактеризував коктейль так: «Біттери добре впливають на печінку, але джин погано впливає на людей. Проте в негроні вони врівноважують одне одного». Це все, що треба знати про цей яскравий напій з незабутнім смаком.

Але найголовніше, на мою думку, що Negroni зберіг свою популярність аж до сьогодні. За бажанням кожен може приготувати чи замовити цей коктейль у барі, щоб насолодитися його багатогранним смаком.

Як приготувати коктейль

Крок 1. Злий усі інгредієнти в змішувальну склянку.
Крок 2. Додай лід та перемішай – зроби 10-15 обертів.
Крок 3. Перелий напій у низький келих типу Олд Фешн на лід.
Крок 4. Прикрась коктейль спіраллю апельсинової цедри.

Готово!

У цьому випадку дійсно дуже важливо чітко дотримуватися рецептури. Тому не поспішай лити на око, бо цей витончений коктейль можна легко зіпсувати, якщо переборщити чи не додати якогось інгредієнта.

Альтернативний рецепт приготування Negroni

Також пропоную спробувати приготувати коктейлі, які вважають найближчими «родичами» Негроні. Ось кілька моїх улюблених варіантів.

Попри яскравий колір і солодкий лікер у складі, коктейль негроні традиційно вважають сильним через міцність та гіркуватий присмак. Проте існує легший варіант, рецепт якого з’явився випадково: бармен переплутав пляшки та замість джину вилив у бокал ігристе вино.

Negroni Sbagliato

Campari 30 мл,
Red Sweet Vermouth 30 мл,
Prosecco 30-40 мл.

Той самий солодко-гіркуватий напій, але легший. Я віддаю йому перевагу, якщо не хочу пити міцний алкоголь, але хочу зберегти зухвалий характер мого улюбленого коктейлю. Отже, у цьому рецепті джин замінюємо на ігристе вино. І, до речі, оливки, які можна подати разом із Negroni Sbagliato – як на мене, ідеальне доповнення до напою.

Спосіб приготування майже ідентичний із класичним Негроні. Але ігристе вино потрібно долити безпосередньо в келих до змішаних попереднього вермуту та Кампарі з льодом.

Boulevardier

Campari 30 мл,
Red Sweet Vermouth 30 мл,
Bourbon 30 мл.

Ще одна не менш цікава варіація коктейлю із сімейства Negroni. Boulevardier відрізняється міцністю та трохи інший за настроєм. Проте він однозначно заслуговує вашої уваги.Спосіб приготування, як і в класичному Negroni.

Aztec Negroni

Campari 30 мл,
Red Sweet Vermouth 30 мл,
Mezcal 30 мл.

Цей напій стоїть трохи осторонь, бо створений для зовсім іншого настрою. Торф’янистість мескаля розкриває зовсім інші, багаті та незвичайні сторони класичного напою. І попри те, що спосіб приготування не змінюється, прикрашати його рекомендую цедрою лайма, що так вдало підкреслює сильні сторони агави.

Як обрати інгредієнти для приготування Негроні вдома

Неймовірно гармонійний смак коктейлю заслуговує відтворити його вдома. Він ідеально підходить як аперитив — напій, що подається до їжі, а також може бути гарним дижестивом — напоєм, яким смакують після обіду чи вечері. До того ж коктейль надзвичайно простий у приготуванні і не вимагає спеціального обладнання.

В негроні, як в усіх міцних напоях якість алкоголю особливо важлива, адже тут немає безалкогольних компонентів, які б замаскували неідеальний смак. Тільки дійсно хороші напої створять поєднання, яким захочеться смакувати за гарною бесідою.

В усьому світі бармени залюбки фантазують на тему Негроні, змінюють алкогольні та безалкогольні компоненти в його складі. Це відкриває широкий простір для творчості. Негроні асоціюється яскравим карміновим кольором, проте існує різновид «Білий негроні». Замість червоних компонентів в ньому використовується аперитив золотавого кольору Lillet Blanc та французький лікер Suze. Коктейль під назвою Тегроні чи то Агавоні можна приготувати, замінивши джин текілою. Якщо замість джину взяти віскі, вийде так званий «Бульварний Негроні».

Негроні відкриває широкий простір для творчості, і хто зна, чи не вдасться саме тобі вигадати чергове надзвичайно вдале поєднання складників, яке дотепер нікому не спадало на думку. Тому не зволікай — замовляй набір інгредієнтів для коктейлю на MAUDAU та міксуй Негроні вдома для себе та друзів.

Схожі записи
Онлайн-бар

Як обрати біле некисле вино

3 Хв
Амбасадорка MAUDAU сомельє Марина Ревкова розповідає, як обрати саме ту пляшку білого вина
Онлайн-бар

Чорний оксамит: як приготувати коктейль вдома

4 Хв
Розповідаємо, як приготувати вдома коктейль Чорний оксамит і найцікавіші штуки про нього.  Поєднання насиченого пива стаут та вишуканого сухого ігристого вина може…
Онлайн-бар

Що пити на Великдень

4 Хв
Сомельє Марина Ревкова у своїй колонці на M Journal розповідає про класні варіанти вин до важливого свята. Домовмось замість слова «окрім» вживати…
Розсилка з корисними лайфгаками
та важливими штуками

Обираємо найцікавіше та відправляємо листа раз на місяць

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *