Новини

Допомога тваринам під час війни

3 Хв

Що робити, якщо тварина залишилася сама вдома

 

Якщо тварина залишилася вдома сама, зверніться за допомогою до сусідів і друзів, які зможуть годувати тварину і забезпечити її водою. В першу чергу намагайтеся врятувати свого улюбленця самостійно: у волонтерів зараз надзвичайно багато роботи.

 

Якщо можливості зв’язатися і врятувати свою тваринку самостійно нема, зверніться до волонтерів.

 

 

Також можна звернутися до Української Волонтерської Служби, яка допоможе знайти волонтерів для допомоги тварин у вашому регіоні: https://t.me/VolunteerCountry або волонтерів, які займаються екстреною допомогою тваринам: https://t.me/sos_helpanimals.

 

Як вивезти тварину з зони бойових дій

 

Наразі проблем з вивезенням тварин нема: перевезення тварин дозволене будь-яким транспортом. Ви можете евакуюватися навіть поїздами Укрзалізниці зі своїми улюбленцями. Укрзалізниця рекомендує мати ветеринарний паспорт тварини.

 

При евакуації з твариною візьміть запас води та корму, а також ліки, вологі серветки, іграшки, повідець, ошийник, засоби гігієни. Дрібних тварин та кішок потрібно перевозити в переносці, собак – обов’язково на повідці. Якщо у вас нема переноски, зробіть її власноруч з пластикового контейнера. Не випускайте переноску з рук і не відпускайте собаку без повідця, оскільки в екстрених умовах тварина може налякатися і втекти.

 

Візьміть документи для тварини: довідки про щеплення, ветеринарний паспорт, призначення лікаря (якщо є) і т.д.

 

Обов’язково подбайте про ідентифікатор тварини, який буде містити інформацію і контакти власника. Так само позначте переноску тварини, щоб не переплутати.

 

Знайти попутників можна на сайтах https://coordination.team/, https://volunteer.country/ та https://potreba.org/#ad-giveaway. Не забудь те вказати, що будете з тваринами.

 

Волонтерські організації, які допомагають з харчуванням, ветеринарною допомогою і вивезенням тварин

 

 

Перетин кордону з домашнім улюбленцем

 

Більшість країн спростили перетин кордону з домашніми улюбленцями. В Польщу, Словаччину, Румунію, Угорщину, Німеччину, Чехію, Фінляндію можна в’їхати без документів і чіпу. На окремих пунктах пропуску ветеринари на місці чіпують і вакцинують тварину.

 

Більшість житла за кордоном так само доступна для проживання з тваринами.

 

Схожі записи
Новини

Плани на квітень: куди піти в Києві

5 Хв
Розповідаємо про цікаві події та місця в столиці, які варто відвідати цього місяця. З приходом весни приходить і непереборне бажання гуляти містом,…
Новини

Алкогороскоп: що пити у квітні 2024

11 Хв
Розповідаємо, що чекає знаки Зодіаку в другий місяць весни та радимо, якими напоями запастися. Посилаємося на прогноз астрологині та авторки телеграм-каналу SCORPIO…
Новини

Найбарвистіший фестиваль у світі

4 Хв
Розповідаємо про найкольоровіший фестиваль та цікаві факти про нього. Щовесни люди збираються на площах міст Індії та багатьох інших країн, щоб розфарбувати…
Розсилка з корисними лайфгаками
та важливими штуками

Обираємо найцікавіше та відправляємо листа раз на місяць

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *