Сам собі барменОнлайн-бар

Рецепт коктейлю Драй мартіні (Dry Martini)

1 Хв

Класичний коктейль для поціновувачів джину і трав’яних смаків. Драй мартіні – для усіх, хто цінує алкоголь за справжню міцність. Коктейль має чоловічій характер не лише через високий градус, а й через аскетичний підхід до закуски. З чим пити драй мартіні? З оливкою, якою він прикрашений!

Коктейль подають в бокалі для мартіні. Для приготування знадобляться коктейльна ложка, стрейнер, джиггер та склянка для змішування.

Основний інгредієнт: мартіні, джин

Міцність: 36°.

Смак: міцний, трав’яний.

Тип: лонґ дрінк

Кількість інгредієнтів: 4

Складність приготування: легко

Інгредієнти

Лондонський сухий джин –75 мл

Сухий вермут – 15 мл

Оливки – 3 шт

Лід в кубиках – 300 г

Як приготувати коктейль Драй мартіні

Крок 1. В склянку для змішування налий 75 мл джину та 15 мл вермуту.

Крок 2. Наповни склянку кубиками льоду і розмішай коктейльною ложкою.

Крок 3. Через стрейнер перелий напій в охолоджений бокал.

Крок 4. Прикрась оливками на шпажці.

Варіації Dry Martini для приготування вдома

Обставини появи коктейлю обросли численними міфами, та його історія триває не менше 100 років. Сучасний драй мартіні – коктейль, який асоціюється з Джеймсом Бондом. Славетний шпигун відомий тим, що любив алкогольні мікси, які «збивають, а не змішують».

Драй мартіні дійсно можна збити в шейкері, проте від цього він стане тьмяним, тож в класичному вигляді його злегка перемішують без збивання. Існує «брудна» варіація напою, до якої додають не лише оливки, а й сироп з-під них.

Драй мартіні містить лише алкогольні напої, тож існує небагато способів зробити його менш міцним. Один з них – змішати джин з мартіні у рівних пропорціях. Та якщо ти плануєш пригощати дівчат, чиї вподобання достеменно невідомі, мартіні – вдалий вибір. Але підшукай менш міцний і солодший варіант, наприклад, мартіні рояль – з шампанським.

Фото: безкоштовні фотостоки

178 записи

Про автора
Привіт, я Наталка – редакторка M Journal. Розбираюся в сучасних трендах, щоб купувати раціонально та жити свідомо. Разом з іншими авторами та авторками пишемо про це статті для журналу MAUDAU. Напиши мені, якщо маєш ідею для публікації або будь-які питання щодо журналу. Дякую, що читаєш!
статті
Схожі записи
Онлайн-бар

Як обрати біле некисле вино

3 Хв
Амбасадорка MAUDAU сомельє Марина Ревкова розповідає, як обрати саме ту пляшку білого вина
Онлайн-бар

Чорний оксамит: як приготувати коктейль вдома

4 Хв
Розповідаємо, як приготувати вдома коктейль Чорний оксамит і найцікавіші штуки про нього.  Поєднання насиченого пива стаут та вишуканого сухого ігристого вина може…
Онлайн-бар

Що пити на Великдень

4 Хв
Сомельє Марина Ревкова у своїй колонці на M Journal розповідає про класні варіанти вин до важливого свята. Домовмось замість слова «окрім» вживати…
Розсилка з корисними лайфгаками
та важливими штуками

Обираємо найцікавіше та відправляємо листа раз на місяць

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *